Сплотяване на екипа със спортни събития

Помогнете на служителите да се открият

Изграждането на чувство за сплотеност в екипа им е нещо, което много бизнеси се опитват да постигнат. Някои ще инвестират хиляди в менторство или коучинг, докато други ще се опитат да го направят чрез фирмена култура. Но малцина осъзнават колко силно въздействие могат да окажат спорните споделени дейности върху изграждането на екипа.

Спортът по-специално е един от най-добрите начини да се съберат служители от различни групи и да се създадат връзки с хора, които може би никога не са обмисляли досега. Спортът може да играе основна роля в изграждането на морал и сътрудничество на екипа, което в резултат ще увеличи ефективността. Нека разгледаме как спортните събития могат да обединят служителите.

 

Насърчава работата в екип и сътрудничеството

Много от нас са насърчавани да участват в спорта още от ранните си години и той винаги е бил известен като чудесен начин да се научим на работа в екип, честност и уважение към другите. Днес повечето организации разчитат до голяма степен на работата в екип и същите тези уроци могат да бъдат преподавани на вашите служители. Те не само ще се научат как да общуват помежду си, но при това с уважение. Също така ще научи екипа как да си сътрудничи и да покаже лидерство.

 

Той може да стимулира здравословна конкуренция

Спортните събития не само могат да помогнат на служителите да си сътрудничат по-добре, но също така могат да се използват за насърчаване на здравословна конкуренция и като резултат – укрепване на отборите. Можете да организирате специален турнир между вашите сутрешни, вечерни и уикенд отбори, например. Или между различни отдели. Това ще ви позволи да изградите по-силна връзка в рамките на тези отбори, които те ще носят обратно в офиса.

 

Спортът може да бъде приобщаващ

Друго чудесно нещо при спортните събития е, че те могат да бъдат толкова приобщаващи, колкото искате. Футболът например е един от най-добрите спортове, ако искате да участвате всички.

Дори не е нужно да слизате на терена всеки път, когато искате да играете. Нуждаете се само от трева и преносими вратички. Ако имате място, можете да провеждате импровизирани игри, когато пожелаете, или членовете на вашия екип може да решат спонтанно да играят от време на време. Преносимите врати се изплащат бързо и биха могли да направят чудеса за екипния дух.