Екипното готвене засилва работодателския бранд

Вкарайте в кухнята екипа си

Храната и събитията около храната събират хората и създават взаимоотношения. На този принцип ние основаваме нашия готварски екип за засилване на екипа! Но не е само една дейност: разнообразието от възможности в тази област е наистина огромно!

Екипното готвене е инструментът, който ще позволи на участниците да се познаят и да се насладят на времето, прекарано заедно. Най-доброто определение за нашата кулинарна дейност? Сутрин или следобед, изпълнен с добро настроение, много положителна енергия, момент на здраво съревнование: това са елементите, които създават екипен дух.

Тайната на сплотяването на екипа с готвене

Екипното готвене е формат за тийм билдинг със сигурен успех. След разпространението по телевизията на риалити шоуто, посветено на кухнята, много компании разбраха потенциала на готвенето. Дейността по готвене на тиймбилдинг е идеалният инструмент за събиране на хората със забавление, но също така и като релаксиращ момент, който всеки може да сподели, докато готви заедно и след това … яде!

 

През годините форматите, зададени в кухнята, преминаха през еволюция, от простото приготвяне на вечеря до истински предизвикателства за готвене, вдъхновени от телевизионното предаване Master Chef, до културни изследвания като Sushi Making или до последния хит: Здравословно готвене.

 

Да сготвиш нещо, което наистина ще бъде изядено, създава от една страна чувство за отговорност, а от друга приятно пребиваване заедно с проста, но важна обща цел: ядене!

 

Това са изключително адаптивни формати, които могат да се използват като част от  фирмен обяд или вечеря, но и като обществено полезно събитие, като хубава прелюдия към аперитив или като екипно предизвикателство.

Имаме и формати, свързани със сладкиши или до напитки. Тези дейности работят както върху опитния компонент, така и върху удоволствието на сетивата, за опияняващите усещания, които идват от дегустацията.

Ползите от екипното готвене

Ето предимствата на нашите кулинарни дейности:

  • голямо разнообразие от решения, от аперитив до вечеря до след вечеря

  • развиване на комуникативни способности

  • повишаване на ефективността на работата

  • по-добър капацитет за управление на стреса

  • нарастване на доверието в лични и професионални взаимоотношения

  • забавление

  • творчество

 

Освен това екипното готвене може да помогне на компанията да намали разходите за събитието, тъй като бюджетът включва не само дейността по изграждане на екип, но и част от храненето!

Кошмари в кухнята

За тези от вас, които не гледат „Кошмари в кухнята“ с Гордън Рамзи, това е риалити шоу, в което готвачът Рамзи посещава най-пагубните и остарели ресторанти в Америка им дава събуждане и основен ремонт.

 

Докато набирането на персонал не е много като притежаването на ресторант и изобщо не е като риалити телевизията, общата връзка е необходимостта от уважение в бизнеса. Главният готвач Рамзи казва, че ако не уважавате клиентите си, трябва да затворите вратите си, или те ще го направят вместо вас.

 

Въпреки че той казва и много неща, които не мога да напиша, този съвет е приложим за всички бизнеси, особено за бизнеса, основан на таланти, като набирането на персонал. В статия от ERE.net зачитането на нечия кандидатура е посочено като един от базовите критерии за компаниите, които печелят наградата за опит на кандидати от Съвета за таланти.

 

С нарастването на значението на работодателския бранд по-важно от всякога да гарантирате, че ще поддържате талантите си щастливи и увлечени в работата, или в противен случай рискувате да си създадете имате лоша репутация. За съжаление, няма риалити шоу, което да изгради работодателския ви бранд, така че всичко зависи от вас, за да сте сигурни, че вашите таланти ще се чувстват възможно най-щастливи с вас.