Блог тема: Геокон и култура

Менторството е моят начин да се отплатя на обществото

Има почти безброй начини да се отплатите на вашата общност, колеги, партньори, приятели и семейство. Един от любимите ми начини е да помагам чрез менторство.

Защо в Геокон байк-туровете са идеални фирмени събития

След голямото covid-разделяне на екипите форматът „тийм билдинг“ стана екстраординарно важен и се използва ежедневно от всички мениджъри, търсещи събуждането и новата сила сред хората си.

Как да бъдете истински по-добър човек

Не се смятате за лош, дори се смятате за много приятен човек. Но сега, с доста повече житейски опит, започвате да се съмнявате в това. Понякога имате ли чувството, че „се преструвате“, че дълбоко в себе си всъщност сте егоист и лош, се отблъсквате хората с поведението си?

Как в Геокон изграждаме вътрешна менторска програма

В днешно време менторството е истинската валута на бизнеса. Създаването на наставническа програма, в която екипът ви използва знанията, експертизата и опита на менторите, е нещо, от което те могат да извлекат огромна полза.

Ето защо обичаме ангажираността на служителите

Обичам ангажираността на служителите съм убеден, че и вие също: засилена екипност, намалени стрес и текучество, по-гладки процеси и навлизане на новите служители. Предимствата са много, ето няколко от най-релевантните за съвременния бизнес.

Изграждане на фирмена култура при дистанционна работа

Докато преминаваме от опасенията за VPN връзките и сигурността на видео срещите, се появява друг въпрос: Как да поддържаме сътрудничеството и фирмената си култура с дистанционно работещите служители, когато не всички сме във фирмения офис?

Елементите на успеха на нашите служители

HR стратегията ни интегрира програми за  ангажираност на служителите, обратна връзка и обучение и развитие.

Когато се ориентираме и фокусираме около успеха на хората, резултатът е ангажирани екипи, готови да посрещнат динамиката на днешния свят.

Добрият сън е от решаващо значение, тъй като лишаването от сън води до сериозни здравословни проблеми като затлъстяване, депресия, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Нашето емоционално благополучие, производителност и умствени способности са свързани с доброто наспиване.

Негативните въздействия на хората върху околната среда​

Земята е много добра в рециклирането на отпадъци, но ние унищожаваме и замърсяваме много повече, отколкото тя може да възстанови. Замърсяването се случва на различни нива и засяга всички видове, включително нас, хората, които живеем на нея.

6 екологични ползи от зелените покриви

С добавената функционална стойност, зелените покриви се оказват един от най-добрите избори в градските райони. Те ни предлагат възможности за осигуряване на нови социално привлекателни пространства, които могат да противодействат на загубата на естествени жилищни пространства.