Защо Геокон байк-туровете са идеални фирмени събития

Сплотяването след covid-разделянето

След голямото covid-разделяне на екипите форматът „тийм билдинг“ стана екстраординарно важен и се използва ежедневно от всички мениджъри, търсещи събуждането и новата сила сред хората си.

Сплотяването на екипа има много важно място в културната и оперативна структура на бизнеса. Това е интегрален начин за изграждане на доверие сред служителите, за разрешаване на конфликти и насърчаване на комуникацията и сътрудничеството.

Всъщност инвестирането в изграждане на екип може пряко да повлияе на крайния резултат. Ние знаем, че че колегите със сертификат „Най-добър приятел в офиса“ са много по-ангажирани в работата. Това има смисъл: колкото по-близо се чувствате до своите колеги, толкова по-голяма е вероятността да направите всичко възможно, за да им помогнете да успеят.

Установихме също, че силно ангажираните служители показват много по-висока ефективност и скорост в изпълнението на проектите!

И така, какво означава всичко това? Щастливите хора са ангажирани служители и са от решаващо значение за успеха на нашия бизнес.

Трябва да признаем, че през годините сме имали много досадни упражнения за обединяване на екипа. Но тийм билдингът не трябва да бъде такъв; има много забавни, нестандартни и вълнуващи неща, които можем да направим с колегите си, за да ги зарадваме и да си сътрудничим – като велосипедните обиколки извън града или в планината.

Ето 6 причини, поради които следващият ви тиймбилдинг извън града трябва да бъде велосипеден тур (или да включва велосипеди!).

1. Принуждава ни да излезем от работния режим.

Един от ключовите елементи на успешното за изграждане на екип е да се отдалечим от офиса и да се наслаждаваме на настроението, което идва с това.

Карането на колело за повечето от нас е свързано с детството. Забавлението има магическия ефект, като връща хората към по-просто време; това е най-добрият начин за изключване, отпускане и излизане от стресиращия работен режим.

2. Физическите упражнения ни правят щастливи.

Психологът David JP Phillips го каза най-добре в една от своите видеа: „Упражнението ви дава ендорфини. Ендорфините ни правят щастливи.” Физическите упражнения са гарантиран начин да ободрим и енергизираме екипа си. Няма да ни е необходима никаква насилствена почивка за кафе в средата на деня.

3. Чудесен начин да покажем на новите (и стари) членове на екипа красотата на природата.

Ако имаме в екипа си относително по-нови колег, велосипедните турове са прекрасен, забавен и уникален начин да разгледаме природата. Помагаме им да я опознаят и да се влюбят в новия си дом – и в новото си работно място.

Освен това байк-туровете ни позволяват да изберем конкретни теми. Добри примери са любимите ни места за плуване, емблематични етнографски музеи с уникална архитектура или най-добрите места за хранене или къмпингуване.

4. Помага за сплотяване чрез решаване на трудности.

Натоварващо или не, всяко упражнение е стрес. И ако филмите за бедствия ни научиха на нещо, това е, че хората се свързват чрез споделените несгоди. Всеки, който е участвал в групово упражнение или детски лагер (или казарма), знае, че нищо не ни кара да се чувстваме по-близки до хората около нас, колкото когато всички плуваме в пот и колективно проклинаме треньора, че ни е накарал да “преминем” границата на възможното.

Докато груповата обиколка с велосипед със сигурност няма да ни изкъпе в пот, със сигурност има някои по-трудни части от пътуването (особено ако се намираме на Витоша или Родопите), които ни помагат да видим колегите си в нова, по-приятна светлина.

5. Може да е извън зоните на комфорт на някои от колегите.

Не всеки е професионален байкър или се чувства удобно на колелото. И това е абсолютно ОК, защото именно тук влизат в действие истинските упражнения за изграждане на екип.

Избирайки да направим нещо малко извън зоната на комфорт на някого, ние се засилваме по нови начини, независимо дали предлагаме помощ, подкрепа или упражняваме търпение и съпричастност.

6. Изобщо не е скъпо.

И накрая (и това може да е единствената важна причина), велосипедните обиколки са една от най-достъпните и изгодни групови дейности.

Разбира се, бихме могли да похарчим много пари за наем на вила или билети за голям спортен евент. Но защо да го правим, когато можем да видим красотата на нашата природа от най-добрата седалка в света?

Сега вече знаеш, че ще работиш с разработчици и дизайнери, които също обичат спорта и природата. Ако искаш да се присъединиш към нашия страхотен екип, отиди на страницата ни за отворени позиции и кандидатствай. 

Ще ти помогнем да развиеш своите умения за екипност, емоционална зрялост и инженерство. Ще се радваме да чуем мението ти и да научим как можем да допринесем за твоя  успех. Виж нашата работа и научи повече за услугите, които предлага Геокон.